5 jaar Nieuwe Energie, 5 ideeën, 5 creatieve teams

11 November 2013

Op 26 november vieren we feest omdat Nieuwe Energie 5 jaar bestaat. In de middag(14-17 uur) gaan we met elkaar in 5 creatieve teams 5 initiatieven in de stad verder op weg helpen. Daar hebben we jou bij nodig. 
Doe je mee? Stuur een mail aan  info@nieuweenergieleiden.nl of bel Maurits von Heijden: 06-55367369 met

  • je naam,
  • bedrijf
  • en expertise.

Hier het programma van die dag

Dit zijn de 5 geselecteerde projecten:   

Vruchtenburg/LeShan

Psycho-oncologisch centrum Stichting de Vruchtenburg/LeShan begeleidt mensen met kanker. Voorheen werden cliënten naar De Vruchtenburg doorverwezen via de specialisten en huisartsen, maar dat gaat veranderen: straks mogen alleen huisartsen dat nog doen. Hoe krijgt de doelgroep deze stichting — en waar deze voor staat — scherp in het vizier? Daarnaast worstelt de stichting met haar merkenbeleid.
> > Voer voor strategische en conceptuele denkers, vormgevers, tekstschrijvers, marketeers en iedereen die iets heeft met psychische zorg.

 

Open! Makers aan de markt

Open! Makers aan de Markt van Stichting Peen en Ui zorgt ervoor dat creatieve ‘makers van Leiden’ in de stad lege ruimtes tijdelijk mogen benutten, en dat het Leidse publiek zo zicht krijgt op wie ‘onze’ makers zijn. Maar hoe vertel je dat verhaal aan de stad? Hoe maak je duidelijk wat ‘Open Makers’ precies is en waarom dat van belang is? Hoe vergroot je de zichtbaarheid van dit initiatief?
> > Voer voor specialisten op het gebied van marketing en communicatie met een groot kunst- en cultuurhart.

 

Sleutelstad FM 

Sleutelstad, de lokale radiozender voor de Leidse regio, wil meer zichtbaarheid. Maar ook een nieuwe website en een ‘opgeleukt’ logo stan op het verlanglijstje. En last but not least: Sleutelstad wil dolgraag met video aan de slag. Maar hoe, wat, waar en wanneer? Kan Nieuwe Energie daar iets in betekenen?
> > Genoeg te doen voor vormgevers, conceptuele denkers, lokale nieuwsvergaarders en communicatiestrategen.

 

Smeltkroes Stevenshof

Een aantal buurtbewoners is in een leegstaand winkelpand gestart met een laagdrempelig inloophuis voor bewoners van De Stevenshof. Doel is elkaar beter te leren kennen, en daar blijkt veel behoefte aan te zijn. Over een half jaar moeten zij dit (gratis) pand echter verlaten, en het zou zonde zijn als deze voorziening dan verdwijnt. Ook kan de Smeltkroes wel wat hulp gebruiken bij haar pr. Dus wie weet er een list?
> > Denkwerk voor netwerkers, medewerkers van Portaal en ieder ander die gelooft in sociale cohesie.

 

Stichting Jeugd en Samenleving

De Stichting Jeugd en Samenleving (JES) spant zich in voor kinderen die opgroeien in gezinnen en wijken met een zwakke sociaaleconomische status. Doel is hen op allerlei manieren te stimuleren in hun ontwikkeling. Met een voorleesprogramma bijvoorbeeld. Echter: 80% van de ouders waarmee JES in contact komt is migrant. Het lukt niet goed om autochtone Leidenaren te bereiken. Gevolg is dat autochtone kinderen uit Leiden-Noord minder snel vooruit gaan dan Turkse en Marokkaanse kinderen uit dit stadsdeel. Hoe kan JES autochtone ouders voor zich winnen?
> > Een uitdagende klus voor doelgroepdenkers, mensen met een sociaal hart en conceptontwikkelaars.

 

 

5 jaar Nieuwe Energie, 5 ideeën, 5 creatieve teams

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: