Journalistiek café: NRC Handelsblad als tabloid

9 March 2011

De vakgroep Nieuwe media en Journalistiek van de Universiteit Leiden
Leiden Communicatiestad en Nieuwe Energie presenteren het Journalistiek café.
Spreker: Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC Handelsblad
Datum: Woensdag 30 maart
Tijd: 19.00 tot 20.30 uur (borrel na afloop tot 21.30 uur)
Locatie: Nieuwe Energie Leiden, 3e Binnenvestgracht 23, 2312 NR Leiden

NRC Handelsblad als tabloid:
de spanning tussen nieuwe lezers werven en oude lezers behouden

Vanaf 7 maart verschijnt NRC Handelsblad op tabloid-formaat, waarmee de krant de trend volgt van andere kwaliteitskranten in West-Europa. De zaterdagkrant verandert in ‘een weekblad voor hoofd en hart’, met het nieuws in compacte vorm en een sterkere nadruk op lifestyle.

De nieuwe hoofdredacteur, Peter Vandermeersch, licht de ontwikkelingen bij NRC toe en blikt in de toekomst. Bij zijn aantreden als hoofdredacteur zei Vandermeersch: ‘Wij moeten beter luisteren naar de lezer. Niet om hem hoofdredacteur te maken, maar om te horen welke krant hij wil lezen. Hij heeft minder tijd, veel prikkels en weet al heel veel. Die moeten wij bedienen. Als wij dat goed doen, kunnen de oplagen groeien.’

Peter Vandermeersch (1961) is sinds september vorig jaar hoofdredacteur van NRC Handelsblad. Voorheen was hij hoofdredacteur van de Vlaamse krant De Standaard, waarvoor hij ook als correspondent in Parijs en New York werkte. Vandermeersch studeerde geschiedenis in Gent.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten en netwerken tot 21.30.

Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aanmelden vooraf is dus noodzakelijk. Dat kan via info@leidencommunicatiestad.nl onder vermelding van uw naam, organisatie en functie.
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: