"nieuw" in unit-12: ....

16 December 2014

We hebben vele collega's in Nieuwe Energie. Van eenpitters tot middelgrote bedrijven. 
Een nadere kennismaking met Unit-12 

unit 12 1

Wie ben je?   yung_lie.jpg
Yung Lie 李 辉勇  heeft rechten en bestuurskunde in Groningen gestudeerd en woont sinds 1993 in Leiden. Hij werkte eerst voor de gemeente Den Haag, later voor enkele adviesbureaus. Hij huurt sinds juli 2014 unit-12 en heeft verschillende (soorten) onderhuurders. 

Sinds wanneer bestaan jullie ?
Sinds 2011 werkt hij bij het IMI (Instituut voor Maatschappelijke Innovatie). In de toptijden waren er 15 collega’s, maar door de crisis heeft het zich omgevormd tot een netwerk van zelfstandige ondernemers.  Het IMI werkt met name voor ministeries aan maatschappelijke vernieuwing en dialoog. 

Wat doe jij zelf ?  
Voor Yung draait alles om “Hoe kun je iets beter maken ?” Of het nu een stad, een wijk of een bedrijf is. Er komt iets nieuws naast behoud van het goede oude. 

Hij heeft – naast partner bij het IMI - diverse functies:

  • Als Stedendokter (of city doctor) wil hij de participatie tussen overheid en burgers vergroten in vele vormen. Zo heeft hij eens de bewoners van de Schilderswijk in den Haag (samen met het Mauritshuis) kennis laten maken met hún schilders; wie waren Vermeer en Paulus Potter?
  • Slow Medicine (zie hieronder)
  • Partner  voor het franse VivaLib , dat gaat over  domotica en “levenslang wonen”. Hierdoor kan de vergrijzende bevolking langer thuis blijven wonen. De techniek van hen zit ook in het pand van Nieuwe Energie.

En je medebewoners ?
Het heeft duidelijk meerwaarde  om samen in dezelfde ruimte te zitten. Yung is de bindende factor tussen hem en alle mede/onderhuurders, waarmee hij vaak al lang samenwerkt, zoals: 

stephan_van_der_kamp.jpg

Stephan van der Kamp doet met zijn bedrijf Livinmotion veel met Pilates. Lees hier meer     

 

 

lot_vegter.jpg

Lot Vegter  ook van het IMI, maar tegenwoordig ook van  71x071, CRIMI (living lab rond veiligheidsvraagstukken), 71x071 en ARTCO (Art of Co-creation). Lees hier meer over haar

 

 

guido enthoven

 

 Guido Enthoven, oprichter en al 20 jaar directeur van IMI 

 imi 

jaap veenstraJaap Veenstra heeft 3 specialismen:

  • het schrijven van recensies en achtergrondverhalen. En dan met name over computerhardware, netwerkapparatuur en hifi-apparatuur. O.a. geleerd als technisch journalist voor het Leids Dagblad.
  • presentatie, workshop of een training over IT- of audiogerelateerde onderwerpen, ook met zijn bedrijf  www.alpha-audio.nl ; training en advies voor netwerken van streaming audio. Hij adviseert zowel de particulier (welke spullen moet je kopen) en traint medewerkers van winkels  (zoals BCC), die audio-spullen verkopen. De website is een onafhankelijk platform waarin hifi en high end audio-apparatuur wordt getest en geintroduceerd voor een breed publiek. Het is na ruim 10 jaar, gemeten naar unieke bezoekers, een van de bestbezochte muziek/audiowebsites van Nederland.
  • het crossmediaal bereiken van de doelgroep. Schrijven voor het web, SEO, journalistiek, dat soort zaken.

bart_krull.jpg
Bart Krull
, IMI en Studio Wolfpack: Moderatie en netwerken in sociale innovatie - MKB en ondernemerschap - circulaire economie  - valorisatie.  Hij is o.a. presentator bij VPRO’s Tegenlicht in Pakhuis de Zwijger

  

dick koster

Dick Koster, arts en samen met Yung  van www.slowmedicine.nl.  “Slow Medicine, het medicijn voor een gezond leven”; het draait erom dat het voor alle partijen prettiger en rendabeler is als  de arts bij een klacht meer tijd neemt voor de anamnese. Inmiddels is het een netwerk van 30 personen met o.a.  de gemeente  Alphen a/d Rijn, de Rabobank, een huisarts en de verzekeraar. Ze gaan nu aan de slag met wetenschappelijk onderzoek., praktijkcases, training en conferenties.

Waarom zitten jullie in Leiden?
Yung woont sinds 1993 al in Leiden en de meesten van het IMI ook. Het is een groot voordeel om te werken i n je woonplaats ! Vandaar. Yung is tevens actief in de groep “participatie” van het Singelpark. De komende periode houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van het Energiepark en Huigpark.

Waarom nu in Nieuwe Energie?
Ooit deed Yung een opdracht voor Portaal en daarom kende hij het pand Nieuwe Energie al enkele jaren. Omdat ook de huur van het IMI aan het Rapenburg erg hoog werd, besloten we te verhuizen. Sommigen wilden een andere kant opgaan, maar een deel zit nu dus hier in NE.
Iedereen kan hier prettig werken en “ zijn ei kwijt”. Het is een erg prettige, lichte ruimte en de inrichting wordt gaandeweg steeds beter.

Onze ambities zijn ….
... Het doorzetten en uitbouwen van de positieve energie in deze ruimte. Het zou mooi zijn als “Slow medicine” de status bereikt van “mindfullness”, daar lijkt het ook wel op.

Zijn jullie blij met Nieuwe Energie?
We zijn erg tevreden met de uitstraling van het pand en deze unit; erg veel ruimte en licht

Nog wensen en verbeteringen in het pand ?
De interactie tussen de bewoners zou beter kunnen; meer onderling gebruik van elkaars kennis en kunde.
We kunnen qua events en zaalverhuur leren van pakhuis de zwijger; zij hebben juist weer erg veel activiteiten, maar geen achterliggende bedrijven

Nog iets te melden ? 
We heten nog steeds  “unit-12”, dat voelt voorlopig wel goed en beter dan een verzonnen naampje



Eerder verschenen: 

AnyWi Mobiel Internet

ARTvertisement  Kunst, informatie en advertentie

Bureau op zolder Teksten en musicals 

BureauTIJ effectieve campagnes 

CHOI studiekeuzegidsen  

I-matic visuele communicatie 

Loek Weijts  infografics

Mindbus Full Service Internet 

TerPlekke teksten 

ViaNova Werk arbeidsmarkt

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: