"Ter Plekke": Copywriter in Unit-6

17 March 2014

We hebben vele collega's in Nieuwe Energie. Van eenpitters tot middelgrote bedrijven.
Een kennismaking.

Wie ben je?

Ter Plekke is mijn bedrijfsnaam, zie ook terplekke.biz Willemijn Menken is mijn eigen naam. Ik ben, zoals ze dat vroeger zeiden, freelance copywriter.    

Wat doe je?

Samen met verschillende artdirectors maak ik reclamecampagnes. Indirect voor en via bureaus, maar ook direct voor klanten. Solo schrijf ik vooral veel advertenties, merkdocumenten ,  zoals een “tone of voice”, maar ook DM-brieven, e-DM en websites.

Elke herfst geef ik les aan economiestudenten van de Hogeschool Utrecht. Deze lente inmiddels ook aan volwassenen, aan de faculteit Communicatie en Journalistiek.

Wat maakt jullie bijzonder?

werkDoor mijn eerste (en laatste) werkgever TBWA heb ik ervaring op grote merken als Albert Heijn, ING Bank, Nissan en Nivea. Vroeger vond ik dat maar opschepperij, maar inmiddels weet ik dat die bagage heel waardevol is. Als ik nu freelance werk doe voor Nuon, HEMA of het Leo Kannercollege, met Ankie Stoutjesdijk, bijvoorbeeld.

Waarom Leiden? 

De liefde. Ik woonde met heel veel plezier in Amsterdam, maar mijn aanstaande bleek onverzettelijk. Hij woont sinds 2003 in Leiden. Vooruit, na 22 jaar Mokum durfde ik het wel aan.

Waarom Nieuwe Energie

Mijn eerste kennismaking met Nieuwe Energie was een boekvernissage in een van de zalen. Ik vond het meteen een mooi, vriendelijk, representatief gebouw met een fijne sfeer. De kruisbestuiving (dankzij Ankie Stoutjesdijk van Unit-6) blijkt ook erg prettig.

Sinds wanneer besta je en sinds wanneer hier in Nieuwe Energie?

Persoonlijk besta ik sinds 1970, Ter Plekke bestaat sinds 2007 en sinds 2012 zit ik af en aan bij NE.

Waar ben je het meest trots op?

Als ik voor grote klanten een mooie tone of voice mag schrijven. Dat is geen schering en inslag, maar gebeurt toch wel met enige regelmaat. Ook maak ik ongelooflijk lekkere garnalenkroketten, naar recept van Holtkamp, maar dat is een ander verhaal.  

Wat zijn de ambities?

Die zitten niet in financiële of personele aard. Ik blijf zelfstandig, wil geen personeel en streef ook niet meteen naar winstmaximalisatie met enge aandeelhouders. Mijn klantenbestand mag wel wat Leidser, want ik leun nog wat erg veel op ‘Amsterdam’.

Blij met Nieuwe Energie?

Ja.

Wensen, verbeteringen in Nieuwe Energie

Nee.

ter plekkeNog iets te melden ?

Ja, mijn logo, ook erg enig als mini-tompoesje van de HEMA.

 

Eerder verschenen: 

AnyWi Mobiel Internet

ARTvertisement  Kunst, informatie en advertentie

Bureau op zolder Teksten en musicals 

BureauTIJ effectieve campagnes 

CHOI studiekeuzegidsen  

I-matic visuele communicatie 

Loek Weijts  infografics

Mindbus Full Service Internet 

TerPlekke teksten 

Unit-12 Yung Lie en partners

ViaNova Werk arbeidsmarkt

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: