Falende informatie over arbeidsmarktperspectieven

20 February 2017

frank_steenkamp_1.jpgFrank Steenkamp, hoofdredacteur Keuzegids, meldt:  

"Aanstaande wo-studenten krijgen helemaal geen betrouwbare info over baankansen na hun studie. Sterker nog: veel van die informatie ontbreekt gewoon, want de universiteiten vinden het niet belangrijk genoeg om die op een degelijke manier te verzamelen".

 Dus stuurt hij 11 januari  2017 een brief aan de minister  en er komen al snel afspraken met enkele Kamerleden om hier eens lastige vragen over te stellen!  In die brief staat o.a.: 

"Betere afstemming van opleidingen, studentenstromen en studiekeuze op de arbeidsmarkt is een belangrijk thema in uw discussies met de Kamer en het onderwijsveld. Wij zijn daarom blij met de recente aandacht voor loopbaanbegeleiding en keuzevoorlichting. Een onderliggend probleem is echter nog niet opgelost. Dat is het tekort aan betrouwbare informatie over arbeidsmarktperspectieven van opleidingen. Dit knelpunt vraagt om uw aandacht. 
Mismatches tussen onderwijs en arbeidsmarkt zijn een terugkerend thema in het maatschappelijk debat, net zoals de hoge studie-uitval van studenten en de spijt van veel afgestudeerden. Goede informatievoorziening aan studiekiezers kan deze problemen helpen bestrijden .... "

Falende informatie over arbeidsmarktperspectieven

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: