Feest (column Jan Dobbe)

27 december 2011

Meer dan tweeduizend euro haalden we op met onze Feest Factory op 22 december. En zo droegen we ons steentje bij aan het ongelooflijke eindtotaal van 8,6 miljoen euro dat met 3FM Serious Request werd opgehaald. Het geld is voor de moeders in oorlogsgebieden, je zou het bijna vergeten, en het Rode Kruis gaat het verantwoord inzetten. Ik vertrouw daar helemaal op.
'We', dat zijn de pakweg dertig zzp'ers van Unit-2, gevestigd in Nieuwe Energie in Leiden. Al in juni begonnen we over een benefietfeest te praten, maar het duurde toch nog tot december voordat we in beweging kwamen. Vanaf dat moment waren we niet meer te stoppen. Een gelikt feest werd bedacht, waar ieder die een beetje tijd en energie overhad, aan bijdroeg. Sluimerende talenten werden wakker, zelf vroeg ik mijn band Cheek to Cheek om gratis op te treden. Hans van der Maas werd weer super-DJ, Carin Tiggeloven ging in de hoogste versnelling met Karlijn Broekhuizen, Nanda Reinders sprak haar ontwerpkwaliteiten aan, Eric Went werd aanjager enzovoort.
Het feest was geweldig, iedereen zag er mooi en snappy uit en genoot van de ervaring. We werden weer even kind: zoals we stonden te zingen, te dansen, te schreeuwen, te lachen en te sjansen. Alsof ze zich voor hun eigen moeder stonden uit te sloven, zo zagen deze kinderen eruit terwijl ze met 120 genodigden feestten voor het leven. Ik vond het ontroerend, want ik voelde hoe iedereen het leven vierde en zich volledig in dit feest stortte.
Behalve ruim tweeduizend euro bracht de avond nog veel meer op: een gevoel van saamhorigheid, niet alleen met collega's, maar met heel geld inzamelend Nederland, met de Moeders van de wereld en Moeders-die-het-slecht-hebben in het bijzonder. Mooie beelden zetten zich vast in mijn geheugen, om niet meer te vergeten.

Jan Dobbe

jan_dobbe_klein.jpg  jan_dobbe@hotmail.com

Meer columns van Jan Dobbe lezen? Ga dan naar www.jandobbe.nl/creatief-met-tekst/columns

 

Feest (column Jan Dobbe)

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: