Mindbus, Full Service Internet vanuit unit 13/14

6 april 2014

Wie zijn jullie?

Wij zijn Mindbus. De naam is destijds afgeleid van “mind” , de geest en “bus” een verbinding in ICT-jargon. Vandaar.  We zijn met 3 partners;  Job, Gijs en Michel en we zijn totaal nu met 19 mensen.  Veel Nederlanders, maar  inmiddels ook met 3 buitenlanders, dus de voertaal is vaak engels.

mindbus partners

 Wat doen jullie?  

Op de site van Mindbus staat: "Mindbus is een Full Service Internetbureau dat websites en mobiele applicaties ontwikkelt met een focus op e-commerce".  We doen het hele traject, van stategie, ontwerp en vorm, het bouwen, de databases en ook het onderhoud.  We werken met name  voor middelgrote en grote bedrijven op basis van een duurzame klantrelatie.  

Wat maakt jullie bijzonder?

mindbus siteWe focussen ons met name op e-commerce, sites met handel, met een webwinkel. Het voordeel daarvan is, dat deze klanten constant werken aan de verbetering van hun webshop, wat werk voor ons oplevert. 

We hebben ook een ander webbureau binnen Mindbus: AB-C, dat met name voor musea, archieven en monumenten werkt.

Sinds wanneer bestaan jullie ?

We zijn begonnen in 2002. We wilden halverwege Den Haag en Amsterdam zitten en dat werd toen  Oegstgeest.

Waarom nu in Nieuwe Energie en dus Leiden ?

mindbus 3 2Via een mailing van de KvK Leiden in 2008 werden we getriggered om eens te kijken in het toen nog te openen Nieuwe Energie. We waren een van de eerste bedrijven, samen met SWIS en Leids Dagblad en we begonnen in unit 5, waar nu de ingang van SWIS is. Later namen we er een andere ruimte bij, maar toen ook dat te klein werd, zijn we 2 jaar geleden naar de huidige ruimte gegaan.

We zijn het meest trots op …

- We zijn technisch partner van uWebshop,  een module waarmee klanten snel zelf makkelijk een webshop kunnen opzetten. 
polare- Voor Polare (voorheen De Slegte en Selexyz) hebben we een nieuw retailconcept gebouwd, zowel on- als offline: ontwerp en realisatie plus de complete backoffice. Geweldig, het heeft alleen Polare niet kunnen redden. 
op de kaart- Met  www.erfgoedopdekaart.nl kunnen gemeentes, archiefdiensten, musea en erfgoedinstellingen hun erfgoed op de kaart te zetten! 
- We werken qua CMS vaak met het Open Source CMS Umbracowaarvan we de eerste Gold Partner in Nederland zijn.

Waar zijn jullie nu mee bezig ?

We zijn bezig met de doorstarters binnen Polare en wellicht ook andere boekwinkels om gezamenlijk een landelijke boekensite op te zetten.

Onze ambities zijn ….

We willen een vestiging in Portugal openen om daar nieuwe kansen te benutten. Deels voor nieuwe klanten, maar ook voor personeel, dat anders moeilijk te krijgen is. We zoeken hier en daar regelmatig  .Net-developers  . We hebben wel werk uitbesteed aan India, maar dat is matig bevallen.  

Zijn jullie blij met Nieuwe Energie?

In het  begin was het met internet nog best een hoop gedoe, dat liep echt niet lekker, we hebben toen alles zelf aangelegd. We lunchen de helft van de tijd in het retaurant en de andere helft bij ons zelf. We hebben inmiddels een goede, afsluitbare vergaderruimte, da’s erg lekker. Nu is eigenlijk alles prima.

Nog wensen en verbeteringen in het pand ?

Het zou mooi zijn als de samenhang tussen de bedrijven onderling beter zou zijn. Er zou iets meer “samen” mogen. We kijken zo in bij het Leidsch Dagblad, maar we weten eigenlijk niets van elkaar. Het lustrumfeest, eind november, was een mooie aanpak. Waarom niet 1x per maand een borrel in het restaurant ? 

Nog iets te melden ?

  1. Toe we begonnen in unit 5 (nu SWIS) hebben we ons  logo nog in de vloer verwerkt !
  2. We hebben sinds kort een nieuwe ontspan-ruimte, met snooker, darts en tafelvoetbal. We doen graag een “kom-eens-langs-borrel” en wel op 24 april. zie hier meer 

mindbus ontspan 2

 

Eerder verschenen: 

AnyWi Mobiel Internet

ARTvertisement  Kunst, informatie en advertentie

Bureau op zolder Teksten en musicals 

BureauTIJ effectieve campagnes 

CHOI studiekeuzegidsen  

I-matic visuele communicatie 

Loek Weijts  infografics

Mindbus Full Service Internet 

TerPlekke teksten 

Unit-12 Yung Lie en partners

ViaNova Werk arbeidsmarkt

Mindbus,  Full Service Internet vanuit unit 13/14

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: