Nieuw in Nieuwe Energie: Accucoms

4 september 2015

egon_menardi.jpg

We hebben vele collega's in Nieuwe Energie. Van eenpitters tot middelgrote bedrijven. 
Een nadere kennismaking met Egon Menardi,   sinds 2005 werkzaam bij Accucoms,  en nu commercieel directeur. Zij zitten sinds 1 juli 2015 op de 1e etage. 

Wie zijn jullie?
Wij zijn ACCUCOMS  en dat komt van ACCUrate COMmunicationS. Het is een bedrijf van totaal zo’n  55 man, waarvan 25 in Leiden, tevens het hoofdkantoor.  De andere 30 zijn verdeeld over de 6 vestigingen in USA, Mexico, Costa Rica, Turkije, India, Jordanie, Zuid-Korea en Taiwan. Van het personeel  hier in Leiden is trouwens 90% niet Nederlandstalig! 

accucoms.jpgWat doen jullie?  
Wij leveren sales and marketing services.  Onze klanten zijn academische and professionele uitgevers zoals bij voorbeeld Brill, Kluwer, Elsevier, Springer en IOS Press in Nederland.  Zij maken uitgeefproducten en die verkopen wij aan de afnemers, en dat zijn dan met name academische bibliotheken en enkele grote bedrijven en banken.  In deze wereld gaat  90% digitaal en het gaat dan om bijv. wetenschappelijke tijdschriften, databases en archieven. Het merendeel (80%) is  periodieke uitgaven, de rest is eenmalige producties.
We werken wereldwijd. Onze klantverdeling is ca. UK 20%, rest van West-Europa 20% en USA 60%.

Wat maakt jullie bijzonder?

 • We zijn trendsetters geweest in het ontwikkelen van specifieke verkoopdiensten voor de uitgevers.
 • Onze persoonlijke aanpak richting zowel de klant als de afnemer.  En dat komt grotendeels door onze  multi-taligheid; we spreken totaal  wel 15 talen !
 • We zijn pragmatisch en nemen beslissingen en handelen snel.
 • Verder onze kennis van de markt.
 • En onze flexibiliteit, en dat moet weer omdat deze markt erg seizoensgebonden is; in de periode maart – juli ligt de piekbelasting, en omdat elk project een andere aanpak vereist.

Sinds wanneer bestaan jullie ?
Pinar Erzin -een Nederlands-Turkse dame - startte het bedrijf in Noordwijkerhout in 2004; in 2007 was de 1e stap in USA; in 2011 was de overname door SWETS, die eind  2014 failliet ging. Begin 2015 maakten wij een zelfstandige doorstart, en zijn weer onafhankelijk.

Waarom zitten jullie in Leiden?
Vanwege 4 hoofdredenen:

 • de universiteit en het leuke bruisende van Leiden
 • vlak bij Schiphol (we krijgen veel bezoekers die even 1 dag komen invliegen)
 • bij ons werken veel expats in deze regio. Vaak van partners die bij ESA, IPO en andere internationale bedrijven werken
 • tenslotte was de oprichtster al bekend met deze mooie stad

Vanaf 2007 zaten we in Leiden, met 14 man in het oude pand van NTI op de Schipholweg . Tussen 2011 en 2014 verhuisden we naar de overkant, het pand van Achmea, waar SWETS ook gevestigd was.  

Waarom nu in Nieuwe Energie?
Rond de doorstart hebben we eind vorig jaar heel Leiden afgestruind naar panden en uiteindelijk kwamen we via een makelaar bij Nieuwe Energie terecht. De oprichtster had al een aantal jaren een oog op dit modern bedrijvencomplex. Een prachtige historische gebouw met een verhaal.

We zijn het meest trots op …
… onze klanten, die ons al  jarenlang trouw zijn. 
En ons personeel, dat over de hele wereld passievol meewerkt. 

Waar zijn jullie nu mee bezig ?
We willen binnenkort 3 zaken verbeteren

 • Meer klanten in het buitenland
 • Meer personeel in deze regio . We hebben dan ook altijd wel enkele vacatures 
 • Onze marketing

Onze ambities zijn ….
Meer groei en  meer technologische verbeteringen.
En we willen onze diensten naar uitgevers verbreden met bjv. trainingen, content automatisering, en marktonderzoek.

Zijn jullie blij met Nieuwe Energie?
Jazeker, het is lekker licht, er is een goed klimaat, een handig en goed restaurant. En handig dat we prima  vergaderzalen kunnen boeken.  Leuke bedrijven en hele fijne receptie niet te vergeten.

Nog wensen en verbeteringen in het pand ?
De wc’s boven worden (te) intensief gebruikt en mogen wel wat vaker schoongemaakt worden. En de buitendeur achter, om precies te zijn het kastje van de deuropener, zou wel op de deur of links geplaats moeten zijn. Als je nu met fiest of tassen staat, krijg je deur tegen je aan als niet snel opzij gaat. 

Heb je nog iets toe te voegen? 
Jazeker, dinsdag 8 september geven wij een borrel voor alle medewerkers in Nieuwe Energie. Kom zeker langs en kennismaken !  

 

 

 

Nieuw in Nieuwe Energie: Accucoms

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: