Nieuw in Nieuwe Energie: Dedact

24 juni 2015

We hebben vele collega's in Nieuwe Energie. Van eenpitters tot middelgrote bedrijven.
Een nadere kennismaking met Koen Strous, de oprichter van Dedact.

Wie zijn jullie?
Wij zijn Dedact en zitten sinds 1 april in unit-1 van de Nieuwe Energie.  Ons team bestaat uit 12 medewerkers, ondersteund door een netwerk van freelancers.

Wat doen jullie?
We maken het digitale lesgeven en leren mogelijk via ons platform Learnbeat  en onze digitale lesmethodes Leswijs en Toetscoach.  Steeds meer middelbare scholen introduceren tablets of laptops in de klas, en onze producten vervangen de lesboeken, werkboeken en schriften.

Wat maakt jullie bijzonder?
Eeuwenlang bestonden lesmiddelen uit krijtjes, boeken en schriften. Wij maken een nieuw en beter onderwijs mogelijk. De docent krijgt beter inzicht in de resultaten van de individuele leerling. En iedere leerling krijgt maatwerk bij uitleg en oefening. Ons product vergt veel overtuiging en training van docenten.  Maar iedere school die ‘omgaat’ van papier naar digitaal, is na enkele maanden heel enthousiast over de resultaten.  We hebben echt een passie om het maximale uit ieder kind en docent te halen.

Sinds wanneer bestaan jullie ?
We bestaan sinds 2010. Samen met de Universiteiten van Maastricht en Leiden kregen we een NWO-subsidie voor een onderzoek naar gepersonaliseerd leren. We werken ook nauw samen met verschillende educatieve uitgeverijen, onderwijsorganisaties en andere leersystemen.

Waarom zitten jullie in Leiden?  
We zijn net uit Amsterdam naar Leiden verhuisd omdat we bijna allemaal in Leiden of omgeving wonen. Een andere reden is dat Leiden de stad is van onderwijs (universiteit, Hogeschool, ROC, NTI, LOI) en (educatieve) musea.
De wethouder van Leiden heeft ons kantoor geopend begin juni. We voelden dit als een warm welkom. Lees hier het artikel in het Noordhollands Dagblad (dat ook in het Leidsch Dagblad stond).

Waarom nu in Nieuwe Energie?
We vinden het een erg aansprekend gebouw met een inspirerende sfeer. Energiek, enthousiast en open.  Leuke mensen en goede faciliteiten. Het bevalt ons erg goed.

We zijn het meest trots op ….... ons team en op de resultaten die we als team hebben geboekt.
En we zijn Chalenger van het jaar 2014 van Sprout geworden.  Uit een lijst met 50 ondernemers die de markt opschudden kwamen we op een short-list. We hebben in de finale gewonnen van o.a. Blendle en Vandebron.

dedact directie


 

Dedact wint de Sprout Challenger Award

Waar zijn jullie nu mee bezig ?
We proberen ons leersysteem steeds beter te maken. En steeds meer uitgevers en scholen aan ons te binden. We gaan naast het voortgezet onderwijs nu ook leveren aan het MBO. Ook buitenlandse markten lonken. We maken nu de eerste stappen in België en Indonesië.

 learnbeat dedact

Een voorbeeld van het digitale leersysteem Learnbeat

Welkomstborrel
Wij vinden het leuk om iedereen die werkzaam is in de Nieuwe Energie te ontmoeten, en organiseren graag in augustus een welkomstborrel op ons kantoor in unit 1.  Daarover volgt binnenkort nader bericht.

 

Nieuw in Nieuwe Energie: Dedact

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: