Nieuw in Nieuwe Energie: Semantica

1 February 2017

semantica_roland_vd_heijden.jpgWe hebben vele collega's in Nieuwe Energie. Van eenpitters tot middelgrote bedrijven. Een nadere kennismaking.  

Wie zijn jullie?

Roland van der Heijden is directeur van Semantica . Hij heeft van ’84 tot ’89 in Leiden Informatica gestudeerd. We werken hier met 10 man, maar we besteden ook veel uit. Ook zijn enkele medewerkers actief bij klanten op locatie. We zitten nu in unit LL, het linker deel van de oude ruimte van het Leids Dagblad. Rechts van ons zit nu (in unit L) Dedact.

Wat doen jullie? 
Wij maken software voor bedrijven. En we werken met Java, .Net en dergelijke talen.  
Op de site staat: “software for happy people. Semantica helpt bedrijven groeien. We bouwen software waarmee we jouw medewerkers en klanten blij maken. Software voor het web en mobiel, die overal te gebruiken is, die dingen mogelijk maakt waar je alleen van kunt dromen. Wat is jouw droom?”

semantica_werk.jpgWat maakt jullie bijzonder?
Wij investeren in de kwaliteit van onze mensen en dat vertaalt zich in de kwaliteit van ons werk. Onze adviseurs draaien ook regelmatig mee bij de bedrijven voor wie we werken, waardoor ze ook de ”andere kant van de tafel” leren kennen. 
Onze meeste programma’s zijn tegenwoordig webapplicaties, zoals een complexe planningsmodule voor de scheepvaart.

Sinds wanneer bestaan jullie ?
Roland heeft na zijn studie 6 jaar bij Cap Gemini (toentertijd nog Volmac) gewerkt en toen in 1995 samen met een zakenpartner Semantica opgericht.

Waarom zitten jullie in Leiden?
Hij uit Zoetermeer, ik vanuit Haarlemmermeer, Leiden ligt dan makkelijk in het midden. Wij begonnen in 1995 boven de Winkelhof in Leiderdorp, op de 2e etage. Omdat het daar wel erg leeg werd, zijn we in 2015 - na 20 jaar - verhuisd naar Level, het pand naast het station. Dat bleek toch wel iets te klein en iets te rommelig. Leiden heeft goede verbinding met de rest van de randstad en de HBO en universiteit zijn belangrijk voor ons.

Waarom nu in Nieuwe Energie?
1,5 jaar geleden keken we hier ook al rond en nu kwam deze ruimte toevallig vrij.

We zijn het meest trots op …
Anderhalf jaar geleden is Roland zelfstandig, zonder die partner, verder gegaan. We draaien goed, daar ben ik wel trots op.

Waar zijn jullie nu mee bezig ?
De grootste uitdaging is het vinden van goede mensen, goede informatici. Dit jaar nemen we er 4 aannemen als het aan ons ligt.

Onze ambities zijn ….
Behoud en groei van personeel. Ik wil naar maximaal 20-25 mensen, omdat ik dan zelf nog met IT-oplossingen bezig kan zijn en dat vind ik toch het leukste.

Nog wensen en verbeteringen in het pand ?  Nee, nog niet

Zijn jullie blij met Nieuwe Energie?
Zeer tevreden, prima plek, goede reuring. We willen graag een bordje bij de ingang …

 

 

 

Nieuw in Nieuwe Energie:  Semantica

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: