relatief nieuw: Visit Denmark

14 August 2016

We hebben vele collega's in Nieuwe Energie. Van eenpitters tot middelgrote bedrijven. Een nadere kennismaking met VisitDenmark , maar wellicht was je al bij hun borrel op 21 april 2016.  

mette_carlsen.jpgWie zijn jullie?
Ik ben Mette Rodenhuis-Carlsen, interim directeur bij VisitDenmark Nederland www.visitdenmark.nl  en we werken met 7 dames hier op kantoor.

team visit denmark

Wat doen jullie?  
Wij zijn het marketingbedrijf van Denemarken voor de Nederlandse markt, voorheen het Deens Verkeersbureau. Wij zorgen ervoor dat Nederlanders naar  Denemarken op vakantie gaan.  Dit doen we onder andere door Denemarken als dichtbij bestemming te promoten; het lijkt ver weg, maar is dichterbij dan bijv. Zuid-Frankrijk. De kennis van Denemarken in Nederland is laag, en hier proberen wij verandering in te brengen.   

vakantie_denemarken.jpgVisitDenmark heeft marktkantoren in 8 landen; Duitsland, Zweden, Noorwegen, Nederland, UK, Italië, USA en China.  We worden gefinancierd door de Deense overheid en werken samen met toeristische partners, zoals Legoland.  

Wat maakt jullie bijzonder?
Dat we allemaal Deens spreken… haha

Sinds wanneer bestaan jullie ?
We bestaan in Nederland al 75 jaar.

Waarom zitten jullie in Leiden? 
Eerst zaten we in Den Haag maar zijn 20 jaar geleden naar Leiden gekomen, deels omdat hier de kantoorpanden goedkoper waren, maar ook omdat het dichterbij Schiphol ligt.

visitdenmark_kantoor_leiden.jpgWaarom nu in Nieuwe Energie ? We waren toe aan verandering, het vorige kantoor was te klein en te bedompt. We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe inspirerende werkomgeving.  Zo kwamen we hier terecht met als bonus: dat we omgeven worden door andere creatieve bedrijven, en gebruik kunnen maken van de vele gezamenlijke faciliteiten zoals het restaurant en vergaderruimtes.  

We zijn het meest trots op …
… onze groei. Denemarken telt nu  1.1 miljoen Nederlandse overnachtingen.  We staan nu op een 17e plek als vakantiebestemming in Nederland en we gaan uiteraard voor de top 10!

Waar zijn jullie nu mee bezig ?
We kennen een duidelijke jaarcyclus met een  piek in het voorjaar, als mensen zich oriënteren op de mei- en zomervakantie. Momenteel zijn we volop bezig met de strategie voor 2017, welke in november dit jaar van start gaat met onze eerste campagnes.

Onze ambities zijn ….
... de derde markt worden voor Denemarken wat betreft het aantal buitenlandse overnachtingen. Dit houdt in dat we de resultaten van onze collega’s bij Visitdenmark in Zweden moeten verslaan. Dus dat wordt nog wel even hard aanpoten.

Zijn jullie blij met Nieuwe Energie?
Ja, het is allemaal erg mooi hier.

Nog wensen en verbeteringen in het pand ?
Het klimaat kan beter. En nieuwe overburen zou wel heel gezellig zijn!

Nog iets te melden ?
Voor iedereen die zin heeft in een vakantie naar Denemarken en hiervoor op zoek is naar informatie – kom gerust eens langs!  

zaal_denmark_panorama.jpg

 

 

relatief nieuw: Visit Denmark

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: