verse kunst van Renee de Vries

4 August 2016

renee de vriesRenée Marijke de Vries, geboren op 16-2-1959 te Amsterdam.
Sinds 1999 woon en werk ik in Leiden.

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit muziek en uit landen waar de zon iets vaker schijnt dan hier in Nederland. Zuid-Afrika en Spanje zijn daar twee voorbeelden van. De kleuren van die landen, de warmte, het andere licht, de mensen, (hun) natuur.

"Painting is poetry that is seen rather than felt and poetry is painting that is felt rather than seen" - Leonardo da Vinci

Ik werk eigenlijk altijd met paletmessen. Soms meng ik direct op het linnen, soms op het palet. Mijn onderwerpen zijn: Mensen, vaak vrouwen, kinderen en muziek. Los van portretten maak ik nooit gebruik van modellen, de figuren op mijn schilderijen zijn verzonnen, de nadruk ligt dan ook niet op de perfecte anatomie, maar op de kleuren, de vormen en het gevoel dat ik over wil brengen.

Momenteel ben ik bezig met een serie portretten van musici. Franse chansonniers zoals Jacques Brel en Edith Piaf, maar ook bijvoorbeeld de dirigent Valery Gergiev en Louis Armstrong staan inmiddels op het doek. Een aantal van deze schilderijen zijn te zien in het pop-up warenhuis V&D hier in Leiden.

Hier haar site en FB 

renee_de_vries_schilderij.jpg

renee_de_vries_schilderij_2.jpg

verse kunst van Renee de Vries

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: