Dr. Willem Koetsenruijter - Echt en oorspronkelijk: authenticiteit als retorische beeldtrend

Datum:
12 October 2017
Tijd:
16:30
Locatie:
Volt /Lumiere

universiteit_leiden.jpgNa het grote succes van 2015 hebben we dit najaar een nieuwe serie.

Samen met de Opleiding Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden (LUCL) organiseert Nieuwe Energie te Leiden een cyclus van vier open colleges over een uitermate interessant en actueel onderwerp: "Wat is nu echt?"

Vier aansprekende aspecten over de realiteit worden in begrijpelijke taal behandeld door topsprekers van de Universiteit Leiden.

Volgens van Dale betekent “echt” (naast huwelijk):  onvervalst, waar, werkelijk, op een kenmerkende manier, in werkelijkheid.  Maar naast elkaar bestaan respectievelijk de werkelijkheid, wat anderen ons hierover vertellen en onze eigen perceptie van beide bronnen. Wie bepaalt nu wat echt is en hoe gaan we daar mee om? Oftewel, wat is nu echt ?

Interessante kost voor professionals en studenten in de communicatie en journalistiek, maar ook voor hen die vanuit hun werk te maken hebben met communicatie. 

willem_koetsenruijter_1.jpg

 

 Do 12 okt            Dr. Willem Koetsenruijter           
 Echt en oorspronkelijk: authenticiteit als retorische beeldtrend

 

  • vanaf 16.30 uur     welkom
  • 17.00 - 19.00 uur   open college
  • 19.00 - 21.00 uur   borrel en diner 

Het college is gratis, diner kost € 10,- 
Klik hier voor (gratis) aanmelden
En hier als je mee wilt eten (aanmelden kan tot 3 dagen tevoren) 

Willem Koetsenruijter (1958) is docent en onderzoeker aan de opleiding Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden. Daar doceert hij onder andere Retorica en Argumentatieleer en Retorica en sociale Media. Hij schreef met collega’s een veelgebruikt boek over Beeldtaal en deed onderzoek naar beeld en beeldvorming in het nieuws. Tijdens zijn college benadert hij de vraag "Wat is echt?" vanuit het concept authenticiteit.

 

 

 

Dr. Willem Koetsenruijter - Echt en oorspronkelijk: authenticiteit als retorische beeldtrend