De 7 trends voor 2018 volgens De Trendrede

26 February 2018

Systemen wringen, ploffen, komen krakend tot stilstand of worden ingehaald door optimistische initiatieven. En wat zeggen #metoo, Paradise Papers en een vastgelopen klimaatakkoord over de toekomst?
Bron: MarketingOnline.nl  

samen_1.jpg

Het digitale leven nadert de perfectie. Algoritmes spinnen een comfortabele cocon rondom de mens, zodat hij zich het middelpunt van de wereld waant. In 2018 zullen die virtuele verwachtingen nadrukkelijk botsen met een even complexe als bokkige werkelijkheid. Buiten de eigen cocon, de cirkel, is niets en niemand perfect en heerst de verbrokkeling.

We beginnen ons te realiseren dat we het gemak en de aandacht betalen met privacy en vrijheid. Het netwerk dat de belofte in zich droeg om een verbrokkelde mensheid bij elkaar te houden dreigt zelf een klont te worden.

Een van de meest onderschatte maatschappelijke problemen komt voort uit de spanning tussen menselijke betekenisdrang en woekerende systeemeisen. Werknemers zijn een verloren brokje data geworden in een doolhof aan wetten en regels. We zoeken dan ook steeds nadrukkelijker de menselijke maat.
Enkele kernpunten zijn: 

  • De tweedeling neemt toe. Eerder een duizenddeling. 
  • We voelen ons niet langer veilig
  • Terug naar menselijke maat, we bewegen van gelijkheid naar gelijkwaardigheid.
  • Zelfgecreëerde cirkels van vertrouwen leveren een basaal gevoel van veiligheid en eenheid.
  • De gewenste top tien van leiderschapskwaliteiten bevat 8 vrouwelijke kenmerken: expressief, plannen voor de toekomst, redelijk, loyaal, flexibel, geduldig, intuïtief en samenwerkend. De twee meer mannelijke eigenschappen zijn besluitvaardigheiden veerkracht.

Zie hier het hele verhaal 

De 7 trends voor 2018 volgens De Trendrede

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: