Een Nieuwe site voor Nieuwe Energie

8 January 2010

Donderdag 7 januari is tijdens de nieuwjaarsreceptie de nieuwe website van Nieuwe Energie gelanceerd. Behalve een nieuw fris uiterlijk laat de nieuwe website beter zien waar Nieuwe Energie voor staat en wat er zoal in en rond het pand gebeurt.

Waarom een nieuwe site?
Er waren een aantal goede redenen om de website te restylen. In de eerste plaats is er in het afgelopen jaar een nieuwe huisstijl voor Nieuwe Energie ontwikkeld. Het was lastig om deze in de oude website te verwerken. Bovendien was de oude website nogal onvolledig en speelde eigenlijk geen rol van betekenis in de interne en externe communicatie van Nieuwe Energie.

Wat is er verbeterd?
Allereerst is de nieuwe website onderverdeeld in een aantal thema’s. De thema’s corresponderen met de verschillende functies binnen Nieuwe Energie: communicatie, opvang, opleiden en wonen. De nieuwe structuur biedt duidelijkheid aan de bezoeker en biedt alle partijen binnen Nieuwe Energie ook meer mogelijkheden om het ‘eigen verhaal’ te vertellen. We gaan er ook vanuit dat de huidige informatie op de nieuwe site de komende verder wordt ingevuld.

Bedrijfsprofielen en de virtuele tour
Op de nieuwe site zijn bedrijfsprofielen opgenomen van alle bedrijven die in het pand gevestigd zijn. De profielen zijn op twee manieren te benaderen. Op de reguliere manier (communicatie -> huis van de communicatie) en via de prachtige virtuele tour die door Paladin Studio’s is gemaakt.

Nieuws, agenda en twitter
Op de homepage van de nieuwe site vind je aan de rechterkant nieuws, agenda en twitterberichten. Als je wilt weten waar iedereen mee bezig is, wat er gebeurt en nog gaat gebeuren kan je voortaan op de website terecht. Je zou deze kolom de energiemeter van Nieuwe Energie kunnen noemen.

Digitale nieuwsbrief
Dikke kans dat als je dit leest,  je een linkje in de nieuwsbrief van Nieuwe Energie hebt aangeklikt. Vanaf heden zal er elke twee weken een nieuwsbrief verschijnen met al het laatste uit Nieuwe Energie. Dat lijkt ons een goede manier om er voor te zorgen dat de Energie en de communicatie binnen het pand blijft stromen.

Het is ook jouw website, dus graag jullie feedback
Bij de totstandkoming van de website zijn veel Nieuwe Energie partijen geweest. Ik noem er een aantal:

  • Ontwerp: KCND
  • Technische realisatie: SWIS
  • Virtuele tour: Paladin Studios
  • Content: Pico Communicatie

Voor het succes van de website is het belangrijk dat het vanaf nu een website van ons allemaal is en dat ook iedereen daaraan een bijdrage levert als dat nodig is. Vandaar dat ik jullie actief wil oproepen om feedback te sturen over de nieuwe site. Heb je opmerkingen, complimenten, bugs, bijdragen, verzoeken? Laat het ons weten op het e-mailadres webredactie@nieuweenergieleiden.nl  .

Matthias Snoei,
SWIS BV

Een Nieuwe site voor Nieuwe Energie

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: