Het Grote Leidsche Doeboek; spelenderwijs meer weten over de geschiedenis van Leiden

26 June 2024

Richard Post (Unit-2/Unit-9) gaf eind vorig jaar in eigen beheer Het Grote Leidsche Doeboek uit. Inmiddels zijn hiervan ruim 750 exemplaren verkocht.

Het idee voor dit boek is ontstaan tijdens de coronapandemie”, vertelt hij. “Mijn kinderen waren natuurlijk veel thuis en om ze bezig te houden, kwamen onder meer diverse doeboeken op tafel. Je kent ze wel: met kleurplaten, woordzoekers en andere creatieve opdrachten. Hartstikke leuk, maar ik vond ze wel wat inhoudsloos. Vandaar dat het mij een goed idee leek deze vorm te gebruiken om spelenderwijs te vertellen over de geschiedenis van Leiden.”

Het boek telt ruim 40 kleurrijke pagina’s en is vormgegeven door ontwerper en illustrator Tim Juffermans.
Post: “Uiteraard komen de bekende verhalen over Leidens Ontzet, de lakenindustrie en Rembrandt aan bod, maar er staan ook feiten in die veel mensen wellicht niet kennen. Mijn doel was niet om per se een compleet geschiedenisboek af te leveren, maar wel eentje waardoor je met extra kennis door deze prachtige stad wandelt. De doelgroep is in de eerste plaats kinderen, maar ik heb ook veel positieve reacties gekregen van volwassenen die het een leuk boek vinden geworden.”

Het Grote Leidsche Doeboek kost 8,95 euro en is te bestellen via www.leidsdoeboek.nl. Je kunt het boek ook komen bekijken en ophalen op de vide van Unit-9.

doeboek_binnen.png

doeboek.png

 

Het Grote Leidsche Doeboek; spelenderwijs meer weten over de geschiedenis van Leiden

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: