Leiden City of Science 2022

16 March 2022

Leiden European City of Science 2022 is een wetenschapsfestival van 365 dagen, boordevol activiteiten, lezingen, workshops, excursies, tentoonstellingen en evenementen, voor iedereen met een nieuwsgierige geest.  https://leiden2022.nl

Elke dag gebeurt er wel wat ...https://leiden2022.nl/dagonderwerpen 

De titel European City of Science wordt elke twee jaar door EuroScience in Straatsburg uitgereikt aan een Europese stad. De titel hangt samen met Europa’s grootste tweejaarlijkse multidisciplinaire wetenschapscongres, het EuroScience Open Forum (ESOF), dat in 2022 de 10e editie in Leiden beleeft. In september 2022 zal bovendien de EU Contest for Young Scientists (EUCYS) plaatsvinden, voor jonge onderzoekers uit ruim dertig Europese landen. 

Leiden is in 2022 het Nederlandse podium voor het Europese kennisveld. In talloze congressen en bijzondere bijeenkomsten worden de grote vraagstukken van deze tijd belicht. Tegelijkertijd ontwerpen we met en voor inwoners van stad en streek een verrassend programma waarbij elke dag een ander nieuwsgierig makend onderwerp centraal staat. Hét doel van Leiden European City of Science is om wetenschap en samenleving te verbinden. 

Leiden City of Science 2022

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: