Leids Mediafonds van start

3 April 2018

Het fonds is een initiatief van de gemeente Leiden. De stad heeft voor dit jaar 250.000 euro uitgetrokken ter versterking van de journalistiek in de regio Leiden. De gemeente heeft de intentie uitgesproken tot 2021 het fonds financieel te ondersteunen.

Het is het eerste regionale fonds in Nederland dat geheel onafhankelijk een stimulans zal zijn voor lokale en regionale journalistiek. 

Het bestuur van het Leids Mediafonds bestaat uit vijf onafhankelijke leden, die op grond van hun ervaring in de journalistiek en de communicatie zijn benoemd. Het bestaat uit Bob Nieman (voorzitter), Ionica Smeets (secretaris), Rick van Dijk (penningmeester), René Roodheuvel (lid) en Milja de Zwart (lid).

leids_media_fonds.jpg

In de eerste vergadering heeft het bestuur uitgesproken de versterking van de journalistiek in de regio Leiden vooral te zoeken in onderzoeksjournalistiek en andere vormen van journalistieke verdieping. Daarnaast is de rol van de journalistiek in de sociale samenhang in de regio een belangrijk aandachtspunt voor het fonds.

Besloten is dat aanvragen voor het fonds in een voorjaars- en een najaarsronde kunnen worden ingediend. De voorwaarden waaraan die aanvragen moeten voldoen, zal het bestuur van het Leids Mediafonds medio juni bekendmaken. Ook wordt dan de aanvraagprocedure gepubliceerd. Dan is het ook mogelijk om voor de eerste ronde in oktober 2018 een aanvraag in te dienen.

Het bestuur heeft ook besloten om in juni een kennismakingsbijeenkomst te organiseren voor alle journalistieke partijen in de regio Leiden.

 

Leids Mediafonds van start

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: