Leids Veiligheidshuis in Nieuwe Energie

4 December 2009

Het Veiligheidshuis in Leiden, dat een samenwerkingsverband is tussen de gemeente Leiden en justitie- en zorgpartners, vestigt zich tijdelijk in Nieuwe Energie. Op 2 december 2009 opende minister van Justitie Hirsch Ballin samen met burgemeester Lenferink dit Veiligheidshuis. 

In het Veiligheidshuis werken partners uit de strafrechtketen, veiligheidsketen en zorgketen samen. De reden voor samenwerking in het Veiligheidshuis is het nog beter kunnen aanpakken van overlast, onveiligheid en criminaliteit om zo een veiliger en leefbaarder Leiden te realiseren. Samen zorgen de partners voor een sluitende keten. Niemand verdwijnt uit beeld en voor iedereen die tot de doelgroep behoort wordt een aanpak opgesteld en uitgevoerd. Het Veiligheidshuis voorziet in een aanpak van personen die worden verdacht van een strafbaar feit of die daarvoor al gestraft zijn, risicogroepen en -personen. Maar ook voor personen waar een zorgaanbod alleen niet voldoende is om resultaat te boeken. Een repressieve “stok achter de deur” kan dan net het benodigde duwtje geven. Het Veiligheidshuis geeft daarmee invulling aan de samenhang tussen repressie en zorg.

De samenwerking bouwt voort op bestaande samenwerkingsverbanden en overlegstructuren, onder regie van de gemeente. Zo wisselen de organisaties informatie uit en stemmen ze zaken op elkaar af. Het is het plan dat het werkgebied van het Veiligheidshuis zich de komende jaren uitbreidt over de regio Holland Rijnland en Rijnstreek. Ook ligt het in de lijn der verwachting dat op termijn een nauwe samenwerking met het Veiligheidshuis in Gouda wordt aangegaan.

Foto: Hielco Kuipers

Voor meer informatie
Bureau Communicatie
Gemeente Leiden
071 516 50 55
persvoorlichting@leiden.nl

 
Leids Veiligheidshuis in Nieuwe Energie

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: