"Nieuw" in Nieuwe Energie: …..

22 December 2020

frank_de_groot_li.jpgWe hebben vele collega's in Nieuwe Energie. Van eenpitters tot middelgrote bedrijven. 

Een nadere kennismaking met Frank de Groot, manager international technical support van Degreed (in unit 11 en 12)

Wie zijn jullie? 
“Degreed is the upskilling platform that connects learning to opportunities.” 
Degreed is een internationaal software bedrijf (SAAS) dat een platform aanbiedt aan grotere bedrijven voor vaardigheidsontwikkeling dat leerervaringen van personeel en carrièreopbouw koppelt aan zakelijke mogelijkheden. 

Sinds wanneer bestaan jullie ? 
In 2012 zijn oprichters David Blake en Eric Sharp gestart met Degreed met de missie 'Jailbreaking the Degree'. De missie was om mensen ervan te overtuigen dat je niet wordt gedefinieerd door je diploma, maar aan de hand van wat je hebt geleerd en wat je “softe skills” zijn. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot miljoenen gebruikers wereldwijd die vinden dat er vele wegen zijn die naar expertise leiden.
We hebben nu:

  •      6     vestigingen: 3 in America, Leiden, Londen en Australië
  • 550+    medewerkers wereldwijd 
  •   35+     onderscheidingen door de sector
  •     8+        landen waarin we leven

Collega Wouter de Bres is VP product design zit nu 4 jaar bij het bedrijf – hier in Leiden en die vroeg 4 jaar geleden zijn vriend Frank (toen nog tennisleraar) erbij. Frank managt de teams die alle support voor Europa en Australië verzorgen.  

about_degreed.png

Wat doen jullie?  
degreed_diensten.jpgWij faciliteren het levenslang leren met een platform voor het bijscholen en omscholen van medewerkers. Niet de individuele medewerkers maar de grotere bedrijven (500-350.000 fte) zijn klant. Het is een soort intranet waarop managers met name de niet meetbare, “zachte, human skills” van hun mensen kunnen zien en samen kunnen nadenken over bijscholing. Dus niet over kennis en vaardigheden zoals marketing en programmeertalen, maar wel over empathie en time-management.

Wat maakt jullie bijzonder? 
Wij zijn vrij uniek, een zogenaamd Learner Experience Platform (LXP), en dat is vrij nieuw. Zo groot en zo goed op het gebied van vaardigheden is er eigenlijk niet.  

Waarom zitten jullie in Leiden?  
Gibbon was een bedrijf van collega Wouter, Petar en Joeri in Leiden op de Haagweg 4, dat werd 4 jaar geleden overgenomen door Degreed, vandaar. 

Waarom nu in Nieuwe Energie?
We werden te groot voor Haagweg 4 en we wilden een mooier  en professionelere uitstraling.  We hebben gekeken in de regio waar ook onze mensen wonen; Den Haag, Voorschoten, Zoetermeer en toen leek ons het centrum ervan – Leiden – wel prima. We zitten hier nu al weer een jaar, sinds november 2019. 

We zijn het meest trots op … 
..dat we van een start-up nu echter groei doormaken. 
We hebben binnen Degreed een groot “wij-gevoel”.   
En zelf ben ik er trots op dat ik na 10 jaar tennisleraar nu 10 man aanstuur. 

Waar zijn jullie nu mee bezig ? 
Degreed als bedrijf is nog steeds erg aan het groeien, dat is de aard van het bedrijf. Meer bedrijven, en ook meer aanbod in onze producten. We doen 24/7 aan klantenservice. Met 10 nationaliteiten behandelen we hier vragen van over de hele wereld. Alles in het Engels, maar in het Leiden kantoor hebben we in het support team 8 nationaliteiten 

Onze ambities zijn ….
We groeien nu erg in de grotere Europese en Zuid-Amerikaanse klanten en dat willen we doorzetten.  We hebben een hele snelle groei en dat kan alleen met veel geïnvesteerd vermogen, dus over een tijdje volgt er of een beursgang of we worden verkocht. 

Zijn jullie blij met Nieuwe Energie? 
Absoluut. Hier in Leiden zitten we “normaal” met 24 man, mensen die werken op de gebieden van product design, technical support en developers.  Onze kantoordagen zijn dinsdag en donderdag, maar nu in tijden van Corona is het hier wel heel rustig.  
En we zijn heel blij met Rick en de hele horeca. 

Nog wensen en verbeteringen in het pand ? 
Nee, alles is prima hier

Nog iets te melden ? 
Er zijn altijd wel een aantal vacatures: https://degreed.com/about/jobs##positions
En wel aardig … iedereen kan onbeperkt betaald verlof nemen
degreed_ruimte_1.jpg

En Iedereen heeft zijn eigen kunst kunnen uitkiezen

 degreed_ruimte_posters.jpg

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: