' Nieuw' in Nieuwe Energie: ....

18 May 2021

We hebben vele collega's in Nieuwe Energie. Van eenpitters tot middelgrote bedrijven. Een nadere kennismaking met Pascal de Wit van Optimum Prime 

Wie zijn jullie? 

Wij zijn Pascal de Wit en Steven van Haren  van www.optimumprime.nl We kennen elkaar al van de middelbare school in Utrecht. 

pascal_de_wit.jpgsteven_van_haren.jpg

Optimum Prime betekent eigenlijk het “ideale priemgetal”.  De dochter van Steven dacht meteen aan de leider van de autobots in de tekenfilm, maar da’s puur toeval.

Wat doen jullie?  

“Als een graanboer een half jaar voor het oogsten zijn graag alvast wil verkopen, voor een vaste prijs, dan kan hij een derivaat (opties en futures) uitschrijven van bijv. € 10 per kg. Dit recht kan verhandeld worden, waarbij de waarde van de oogst uiteindelijk hoger of lager kan uitvallen.”   

Wij ontwikkelen software om het risico en de waarde van financiele derivaten te berekenen. Daarvoor maken wij gebruik van open source kwantitatieve modellen en kunnen deze modellen zodanig configureren dat het op maat ingebouwd wordt in bestaande kwantitative libraries van een klant. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het toepassen van “high performance computing”. Wij programeren onze modellen op supercomputers en Graphical Processing Units (GPU’s) waardoor de performance van datacenters en kwantitatieve engines met gemiddeld een factor 100 sneller wordt. 

De toepasbaarheid binnen de financiele sector is enorm; van snellere trades (met grotere marges), backtesten van trading strategieën, nauwkeurigere waarderingen van portfolio’s tot een schaalbaar datacenter.  

aanbod_op.png

Onze software wordt met name gebruikt door grote banken, asset managers, verzekeraars, pensioenfondsen, grote corporates en overige financiële instellingen. 

Wat maakt jullie bijzonder? 

Onze kwantitatieve developers hebben een unieke combinatie van IT skills – kwantitatieve wiskunde en diepgaande kennis van financiële markten. Wij zijn daardoor in staat om op elk niveau mee te denken met een klant en zorgen uiteindelijk voor op maat gemaakte software.  

“Met onze software zou je een 2e krediet-crisis zoals die van 2008 voorkomen”   

Sinds wanneer bestaan jullie? 

Steven van Haren is een Delfts aerodynamicus en is na zijn als consultant bij Synechron gestart. Hier heeft hij 6 jaar gewerkt binnen alle grootbanken in Nederland, verschillende assetmanagers en verzekeraars. Hij startte het bedrijf in 2016 als consultancybureau en heeft na de geboorte van zijn kinderen een kleine pauze genomen. Er ontstond een idee om het consultancybedrijf verder uit te bouwen naar een kwantitatief software development bureau met eigen oplossingen. Om dit te bereiken was een commerciële kijk op de markt nodig. 
Pascal de Wit is een Utrechtse Farmaceut en is na zijn studie de commerciële kant opgegaan. Hij heeft verschillende rollen gehad, van business development/sales manager bij een grote farmaceut tot commercieel directeur bij een Leidsch biotechnologisch bedrijf. 
In Januari 2020 besloten wij onze krachten te bundelen om Optimum Prime verder uit te bouwen. 

Waarom zitten jullie in Leiden?  

Steven woont in Oegstgeest en Pascal in Wassenaar, dus Leiden ligt lekker in het midden. Ze huurden begin 2020 een kleine ruimte in het Groenoord, bij de voormalige Groenoordhallen. Door de snelle groei werd deze plek al snel te klein en gingen we op zoek naar iets nieuws. 

Waarom nu in Nieuwe Energie? 

We kwamen al vaker langs Nieuwe Energie en we zochten iets groters, een verzamelgebouw met meerdere bedrijven, waar meer interactie en gezelligheid is. Al vrij snel was het rond.  

We zijn het meest trots op … 

Onze collega’s uit de hele wereld, unieke software, onze kwaliteit, een partnership met NVIDIA en de groei van het bedrijf.  

Waar zijn jullie nu mee bezig ? 

We hebben meerdere financiële instellingen als klant waarvoor we nieuwe software bouwen en support leveren op bestaande paketten. We zijn werkzaam voor verschillende grootbanken in Nederland en voor partijen in het buitenland. Ieder traject is uniek en zijn daardoor betrokken in de gehele software development cyclus. 

Onze ambities zijn ….

Nu zijn we nog iets te veel een consultancybureau. We zijn bezig met het ontwikkelen van onze eigen software, die we in licentie willen gaan verkopen.  

Zijn jullie blij met Nieuwe Energie? 

Absoluut. Prima allemaal en een leuke sfeer en een mooie plek. 

Nog wensen en verbeteringen in het pand ? 

Graag enkele belplekken 

 

 

' Nieuw'  in Nieuwe Energie:  ....

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: