Nieuw in Nieuwe Energie: ...

20 February 2024

... de “ethische hackers” van Zerocopter ! 

We hebben vele collega's in Nieuwe Energie.
Van één-pitters tot middelgrote bedrijven.  Een nadere kennismaking met Erik Ploegmakers  en Thom Haller, resp. CEO en financieel directeur, beide van Zerocopter.

 erik_ploegmakers.jpegthom_haller.png

Wie zijn jullie? 
Wij zijn zerocopter_logo.jpeg .
Wij zijn “ethische hackers”.  Vroeger stonden hackers bekend als computerenthousiastelingen die hun digitale helderheid gebruikten om technische problemen op te lossen en kwetsbaarheden te vinden. En daarom is Zerocopter geboren. Omdat we trouw wilden blijven aan het oorspronkelijke doel - de digitale wereld beter maken. 

zerocopter_dock.jpg

We zijn met 30 mensen, ca. 20 in loondienst en 10 freelancers. En we hebben contact met honderden hackers in de hele wereld. 

We zijn een soort AirB&B, maar dan voor internet-beveiliging

Wat doen jullie?  
positive_spiral_zerocopter.pngWij bieden een platform om 2 doelgroepen bij elkaar te brengen: 

  • bedrijven in bijna de hele wereld, die willen dat hun technologie (zoals site, databases) veilig is en niet alleen aan de regels voldoet 
  •  's werelds beste hackers en beveiligingsonderzoekers. 

Soms doen we een opdracht voor een bedrijf om hun security door te lichten. Maar meestal doen we aan “bounties”; bedrijven willen onderzocht worden en hackers gaan dan op zoek. En zij worden dan betaald in “premies” afhankelijk van de moeilijkheid en impact van de gevonden onveiligheid.   

Een soort AirBnB maar dan voor internet-beveiliging. 

Wat maakt jullie bijzonder? 
We werken echt wereldwijd.  We zorgen voor data-beveiliging door betrouwbare en goede hackers aan onze cliënten te koppelen. 
Grondige gedegenheid in een booming business.  

Sinds wanneer bestaan jullie ? 
Edwin van Andel edwin_van_andel.jpeg begon al op 13-jarige leeftijd met hacken en richtte in 2017 Zerocopter op. Het was zijn droom om de briljante geesten van alle hackers die hij kent samen te brengen in één kamer en alles te hacken wat wordt binnengebracht.  

Erik is er sinds maart 2021 (bijna 3 jaar) bij

En Thom sinds eind 2022 (ruim een jaar) 

 

Waarom zitten jullie in Nieuwe Energie, in Leiden?  
We zaten jaren in Amsterdam Noord. Schitterend maar ook erg duur. En zeker toen er tijdens Corona niemand naar kantoor kwam ! Dus we zochten iets groot genoeg (in Amsterdam hadden we 300 m2, maar 150-200 m2 is ook geschikt), beter betaalbaar en dicht bij station (veel werknemers komen met de trein), Schiphol e.d.  We kwamen al snel uit bij Nieuwe Energie, en dus werd het Leiden.  Erik woont toevallig in Leiderdorp en Thom vlakbij in Leiden, maar dat is eigenlijk toeval.  

We zijn het meest trots op … 
… ons bedrijf.  De naam Zerocopter; Zero en helicopter. “Zeroday” is het moment dat een risico (‘bug’) bestaat , vanaf dan kan het gevaar “gevonden” worden. En als een helicopter speuren we naar dergelijke risico’s.

Waar zijn jullie nu mee bezig ? 
Bijna klaar met 2 jaar werk aan het omvormen van het internet-platform, dat een complete marktplaats voor hackers en bedrijven is.  Het is nu én gebruiksvriendelijk én veilig. 

Onze ambities zijn ….
We worden nog wel 10x zo groot.
We willen gezien worden als dè “go-to”-app voor hackers.  

 

Zijn jullie blij met Nieuwe Energie? 
zerocopter_lounge.jpgPrima, fraai pand, 24 uur open, aan het water, levendig en op een centrale plek….

Nog wensen en verbeteringen in het pand ? 
Gaag ruimere openingstijden voor het restaurant. Ook graag borrel en eten ’s avonds bijv.  Het is nog een beetje stoeien met de temperatuur…. en een tikje vreemd dat er geen ramen zijn die op een kiertje kunnen.
We gaan onze keuken en kastenwand nog aanpassen. En we willen nog een afgesloten (bel-)ruimte plaatsen.  

Nog iets te melden ? 
Thom kwam 20 jaar geleden als student uit de USA en is hier gebleven.  Gezin, werk, en prachtig wonen… wat wil je nog meer?

Nieuw in Nieuwe Energie: ...

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: