Nieuw in unit-1, ONE Simulations

21 October 2019

We hebben vele collega's in Nieuwe Energie. Van eenpitters tot middelgrote bedrijven. 
Een nadere kennismaking met Richard van de Nes van ONE Simulations. 

Wie zijn jullie? 
Wij zijn ONE Simulations, www.onesimulations.comWij zijn een groep jonge mensen die hun hart hebben liggen bij het modelleren van natuurkundige processen door middel van computer simulaties, volgens Wikipedia is een simulatie:
Een simulatie is een nabootsing van de werkelijkheid, in veel gevallen met behulp van een model van die werkelijkheid. Een simulatie is een dynamisch proces. Vanuit een gegeven uitgangssituatie, laat een simulatiezien hoe deze situatie verandert en zich ontwikkelt in de loop van de tijd.

virtual_windtunnel.png
Wat doen jullie?  
Wij maken met de computer simulaties voor bedrijven van alles wat stroomt, en dan met name vloeistoffen en gassen, maar warmte stroomt ook. Voorbeelden zijn:

  • Windhinder rondom hoge gebouwen
  • Berekeningen van comfort binnen gebouwen
  • Brandveiligheid, rookverspreiding en –beheersing in tunnels, parkeergarages, winkelcentra, etc.
  • Het stroomlijnen van vormen, zoals scheepsrompen, auto’s, vleugels
  • R&D werk, zoals het optimaliseren van een bladblazer, warmtewisselaar, etc.
  • Een leuk actueel project is onze bijdrage aan de Ocean Clean Up 

marine_projects_2.png
Wat maakt jullie bijzonder? 
Er zijn slechts een handvol bedrijven in Nederland die lijken op ons. Wij ondersteunen vaak andere adviseurs met onze complexe simulaties. Vaak worden deze simulaties uitgevoerd door onderzoeksinstellingen zoals TNO, maar wij scoren dan vaak beter op flexibiliteit, snelheid van handelen, gedegen kennis. Wij zijn erg gespecialiseerd in simulaties en hebben inmiddels een paar ton geïnvesteerd in hard- en software. Als een van de weinige bedrijven doen wij dit werk dagelijks.

Sinds wanneer bestaan jullie? 
Na de Haagse Hogeschool heb ik eerst nog kort voor het bedrijf gewerkt waar ik ook afstudeerde en toen - 11 jaar geleden, in 2008 – ben ik met ONE Simulations begonnen vanuit het huis van mijn ouders. Dit was van zeer korte duur, na 2 maanden zijn we naar 2 man uitgebreid en verhuisd naar een bedrijfsverzamelgebouw aan de Fruitweg, waarna we in 2011 zijn verhuisd naar de Schipholweg 103. 

Waarom zitten jullie in Leiden?  
Ik woon al bijna mijn hele leven in Leiden en van hieruit is het bedrijf verder ontwikkeld. We kunnen tevens in deze regio goed onze klanten bedienen en (mogelijke nieuwe) werknemers komen vaak uit de buurt (Delft/Amsterdam). 

Waarom nu in Nieuwe Energie? 
De schipholweg werd te klein en te duur vanwege de geboden (en voor ons overbodige) servicekosten. Toen we hier langsliepen, waren we meteen verliefd. Op de hoogte van de ruimte, het uitzicht en de sfeer. 

We zijn het meest trots op … 
..... onze kwaliteit, onze berekeningen kloppen bijna altijd.  Af en toe testen we onze computersimulaties in het echt, soms op schaal. En is het toch wel gaaf als alles wat wij berekenen, ook echt klopt. 

one_simulations_toren.png
Waar zijn jullie nu mee bezig? 
Koeling is tegenwoordig een hot item. We berekenen op dit moment de koelingen van datacenters in Parijs, Hamburg, Zweden en ook in Nederland. We zijn tevens bezig aan de koeling van graansilo’s in Qatar. Verder zijn er een aantal brandveiligheid simulaties waar wij aan werken.

Onze ambities zijn ….
Lekker doorgaan zo, maar nog iets beter georganiseerd. We groeien ongeveer met 1 persoon per jaar en dat is prima. Lekker gedegen.  We willen meer de uitstraling hebben die past bij de goede kwaliteit van ons werk: “de autoriteit op het gebied van simulaties” worden en groeien in de breedte, meer diverse typen simulaties in plaats van meer dezelfde.

Zijn jullie blij met Nieuwe Energie? 
Absoluut, alles is lekker ruim, lekker hoge plafonds, goed uitzicht op het water. En in het hele pand hangt een prettige, “blije sfeer”.

Nog wensen en verbeteringen in het pand? 
Alleen de wc’s, het licht gaat erg snel uit en wat ons in het begin opviel was de flinke kier onder de deur in de wc’s, die is wel erg ruim.  :) 

 

 

Nieuw in unit-1, ONE Simulations

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: