Nieuws van Leidse Boontjes

22 April 2020

Helaas zijn ook wij nu even gesloten ...

..  maar er  zijn een paar  nieuwe gezichten bijgekomen en hebben wij afscheid genomen van twee bekenden.

Zo onze kok Piet, die vanaf de start erbij was. Piet is sinds 1 februari gestopt bij Leidse Boontjes. Piet genoot eigenlijk al van zijn pensioen, maar wilde ons graag helpen met de opstart van ons project. Als ervaren horecamanager en kok heeft hij ons zeker op de kaart gezet. Wij zijn dankbaar dat Piet er vanaf dag één bij was, onlangs hebben alle jongeren een 4 gangen diner voor hem gekookt om hem te bedanken voor zijn diensten bij ons. 

Mede-initiatiefnemer Eric is sinds 1 maart weer terug te vinden in uniform op bureau Leiden Zuid, als wijkagent van Zoeterwoude. Eric gaf aan dat zijn rol toch meer buiten op straat ligt, bij het werven van jongeren. Hij zal dus op een andere manier betrokken blijven bij de Leidse Boontjes. Hij wilde geen afscheid, omdat zoals hij zelf zegt jullie hem vast nog wel eens zullen zien op de Nieuwe Energie. Natuurlijk hebben de jongeren ook hem in het zonnetje gezet op zijn laatste dag. 

boontjes_rick_koers.pngSinds 1 maart is Rick Koers ons team komen versterken. Rick is een echte Leidenaar en heeft in verschillende restaurants in Leiden gewerkt. Zijn laatste werkplek was bij Vinteage (Breestraat). Hij wilde altijd al de met jongeren in de horeca werken, dus lijkt Leidse Boontjes de ideale plek om zijn droom waar te maken. Met de komst van Rick heeft de Stichting besloten de taken wat meer te verdelen, dat wil zeggen dat Rick nu verantwoordelijk is voor de horeca en samen met Anja de keuken runt. Femke zal zich nu meer gaan richten op de begeleiding van jongeren, waarvoor zij ook (tijdelijk) is vrijgemaakt door de politie. Zo hopen wij op beiden fronten meer kwaliteit te bieden.  

Op dit moment werken er 12 jongeren bij Leidse Boontjes. Een aantal zijn al een ruime tijd bij ons. Vorige week zijn er vier nieuwe begonnen.  Ook zijn er zes boontjes vertrokken sinds onze start. Waarvan er vier een baan hebben gekregen; twee in de horeca, eentje in de binnenvaartdienst en één bij defensie! Wij blijven ze volgen en zijn trots op ze. 

Tot slot:

  • Eind december hebben wij een enquête gehouden onder onze klanten die op rekening lunchen. Wij kregen tips, maar ook mooie feedback. Gemiddeld scoren wij een 7,4. Met de tips zijn wij aan de slag gegaan en wij hopen dat jullie ons feedback blijven geven. Spreek gerust Rick aan en weet dat wij open staan voor ideeën! 
  • Wij kregen vaak opmerkingen over tafels die bezet zijn door vergaderzalen tijdens de lunch. Dit punt hebben wij besproken met de receptie Nieuwe Energie en hebben hier afspraken over gemaakt. 
  • Graag willen wij jullie langs deze weg verzoeken om geleende spullen (borden, bestek, glazen) weer terug te brengen naar het restaurant. Wij missen op dit moment behoorlijk wat items en wij willen niet dat we zonder komen te zitten!
  • Onze koffiecorner is dagelijks geopend van 9.00 tot 16.00 uur! Het restaurant van 12.00 tot 13.30 uur. 

Tot snel in het restaurant!

Nieuws van Leidse Boontjes

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: