(toch) een geslaagde ontruiming-oefening

5 February 2024

Dinsdag 23 januari stonden er plotsklaps 100 collega’s aan de overkant van de straat bij de vlag van Nieuwe Energie! De ontruimingsoefening was uiteraard niet aangekondigd. 

Gebouw eigenaar Portaal is verantwoordelijk voor haar eigen kantoor en de ruimtes tot en met het restaurant. Op de eerste verdieping oostzijde, Swis, en verder alle bedrijven aan de westzijde, zijn zelf verantwoordelijk voor een goede ontruiming. Ook de Binnenvest heeft zelf de verantwoordelijkheid over haar deel van het pand.  Maar het is geweldig als iedereen samenwerkt! 
Gelukkig zijn er vanuit de bedrijven recent veel nieuwe bhv’ers bijgekomen en dat was reden om een gezamenlijke ontruimingsoefening te organiseren. Een fictieve brand in de elektrakast (b.g.) onder de trap aan de oostzijde werd de aanleiding van de ontruiming. Acht minuten later was het gehele gebouw ontruimd en stonden alle mensen op de verzamelplaats.

foto_bhv_feb_2024.jpg

Intern verliep alles natuurlijk niet vlekkeloos maar juist dat is erg leerzaam. Het bleek dat er buiten de portofoons om ook behoefte was aan een app om onderling met de bhv’ers te communiceren. Zijdekwartier Architecten gaat helpen met een tijdelijke -onofficiële-  plattegrond met daarop onder andere alle handmelders, brandblusser, nooduitgangen en dergelijke.

Het was heel prettig om met elkaar de verantwoordelijkheid te dragen en het gezamenlijk oefenen draagt hier zeker aan bij, we blijven dan ook gezamenlijke oefeningen doen.
Lonneke en Ingrid danken alle collega’s die hebben meegewerkt!

bhv 1 

(toch) een geslaagde ontruiming-oefening

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: