Unit-2 en Mariëngaerde/Mariënweide slaan de handen ineen

15 September 2010

Onder de titel ‘Gewoon bijzonder’ produceert het communicatiecollectief Unit-2 uit Leiden dit najaar een inspiratiekalender, tentoonstelling en documentaire met, voor en door ouderen van woonzorgcentrum Mariëngaerde/Mariënweide te Warmond. Dit project levert een bijdrage aan de bewustwording van oud en jong, dat ouderen er ook toe doen in
onze maatschappij.

Een inspiratiekalender voor, door en met bewoners van het woonzorgcentrum laat zien dat het ouder worden ook zoveel mooie kanten heeft. Daarbij gaat het om levenservaring, mooie verhalen, grote en kleine dingen die het waard zijn om door te geven. De tentoonstelling laat bezoekers en geïnteresseerden kennismaken met de mens achter de bewoner van een zorginstelling. De documentaire inspireert en stimuleert het brede publiek om ook de verbinding met het ‘goud op leeftijd’ in hun eigen omgeving te gaan leggen.

Aanleiding
Vanuit een gezamenlijke behoefte een bijdrage te leveren aan de sociale cohesie, het tegengaan van eenzaamheid en het stimuleren van positieve prikkels hebben Mariëngaerde/Mariënweide en Unit-2 de handen ineen geslagen.

Drie producten
Inspiratiekalender
Allereerst wordt een inspiratiekalender 2011 voor, door en met bewoners van Mariëngaerde/Mariënweide geproduceerd. Unit-2 laat op deze wijze haar betrokkenheid blijken bij de maatschappij waarin zij staat, een vrijwillige activiteit, maar niet vrijblijvend!
Tentoonstelling
Van de betrokken bewoners worden intense, mooie portretten gemaakt, in de maand december worden tentoongesteld. Niet alleen in Mariëngaerde /Mariënweide, maar ook in het Leidse Huis van de Communicatie, Nieuwe Energie, thuisbasis van Unit-2.
Documentaire
Naast de inspiratiekalender en de tentoonstelling wordt een documentaire over ‘the making of’ gemaakt. De verwachting is dat de sessies met de bewoners van Mariëngaerde /Mariënweide -120 bewoners waarvan ca. 50 kloosterlingen- zoveel inspiratie oplevert, dat de weerslag in alleen een inspiratiekalender hen tekort doet. Om deze reden, maar ook om een breder publiek te inspireren en motiveren, maakt Unit-2 een documentaire.

Naast de impressies van de workshops, wordt een aantal bewoners in een persoonlijk portret nader uitgelicht. Thema’s die in de verdieping aan de orde komen, variëren van ‘religieuze backpackers van toen’, inspiratie in het hier en nu, leiderschap met een menselijke maat, maar ook de kleine dingen van het leven.

Contactpersonen
Voor vragen over de documentaire kunt u contact opnemen met Carin Tiggeloven,
06-51883077 of helder@carintiggeloven.nl
Voor vragen over de inspiratiekalender kunt u contact opnemen met Marenthe de Bruijne, 06-0654700120 of via marenthe@creasense.nl
Voor vragen over de tentoonstellingen kunt u contact opnemen met Annemieke Schors, 06-10166644 of via a.schors@tentoonstellingsproducties.nl
Voor algemene vragen over de productie kunt u contact opnemen met Elise Verberg, 06-12306447 of via verberg@bedrijfsmotivaties.nl
 

Unit-2 en Mariëngaerde/Mariënweide slaan de handen ineen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: