Wie is die Rick Koers.....

14 July 2020

Rick Koers is dus kok. Hij is geboren in Leiderdorp en werkt al sinds zijn 12e in de horeca in en rond Leiden. Bijna altijd in restaurants. Geweldig werk, maar wel met als nadeel dat hij (te vaak) 's avonds werktte. 4 jaar geleden is hij overgestapt naar de “dag-horeca”. De laatste tijd werkte hij bij patisserie & salon www.vinteage.nl aan de Breestraat. Daar sprak hij Sjaak Scheffer, bestuur van Leidse Boontjes en Sjaak haalde hem over om naar ons te komen. 

“Met een afstand” Er werken nu zo’n 4 tot 6 jongeren per dag en de jongeren werken 1 tot 4 dagen per week.  Stichting Leidse Boontjes heeft als doel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die zoeken naar een nieuwe kans, te helpen bij hun re-integratie in de maatschappij. Denk aan mensen met een arbeidsbeperking. Mensen die langdurig uit het arbeidsproces zijn geweest

rick koers close

. Mensen die verkeerde keuzes hebben gemaakt in het verleden. Jongeren die vroegtijdig schoolverlaten. Jongeren met verkeerde rolmodellen of zonder sociale controle. 

“Ik ben trots bij elke jongere, die we weer helemaal op de rails krijgen”

Er zijn verschillende oorzaken waardoor mensen op een moment in hun leven buiten de boot vallen in de maatschappij. Wij bieden ze een (veilige) plek aan in het bedrijfsrestaurant van de Nieuwe Energie. Als erkend leer-werkbedrijf bieden wij de mogelijkheden van dagbesteding, leren & werken, een stage of een betaalde baan. 

Wij vinden dat iedereen recht heeft op waardevol werk en een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt. Daarom zetten we ons in om de arbeidsmarkt meer inclusief te maken! Doordat u gebruik maakt van onze cateringservice draagt u ook bij aan onze maatschappelijke doelstelling.

Foute start. Hij begon hier op 1 maart 2020, maar na 2 weken ging alles weer dicht vanwege Corona, een vreselijke start. Gelukkig komen er de laatste weken steeds meer “lunchers” en “vergaderaars”. 

restaurant_nieuweenergie.jpgFull catering. Afgelopen tijd is er veel veranderd, er heeft een echte professionaliseringsslag gemaakt. We bieden nu alles, van ontbijt tot en met borrel en diner. En complete vergaderservices. Bij jullie of in ons restaurant. Naast het gangbare menu zijn er ook altijd 3 weekspecials (“met name de vis is erg populair”). En (bijna) alles wordt hier vers bereid, we gebruiken amper halffabricaten. Zie ook bijgaande banquetingmap .  

Leidse Boontjes kun je bereiken  

 

 

Wie is die Rick Koers.....

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: