Wie worden onze buren op het Energiepark ?

20 January 2019

Naast ons gebouw De nieuwe Energie ligt het Energiepark. Helaas in een ietwat troosteloze staat. Een aantal jaren geleden hebben een aantal burgers, o.a. van Energiek Leiden zich ingespannen om er een educatieve bestemming aan te geven. Deze plannen liepen stuk op de lokale bureaucratie.

westergasfabriek_2.jpgNajaar 2017 kwam er een groots evenementen plan van de MeyerBergman Erfgoed Groep uit de gemeentelijke hoge hoed, de zgn. Watergasfabriek. 

 

 

nieuw_leids_bolwerk.jpgVeel burgers onder aanvoering van het burgerinitiatief Nieuw Leids Bolwerk kwamen hier tegen in opstand. De organisatie van grootschalige evenementen in de binnenstad zou tot enorme overlast leiden voor omwonenden en de hele infrastructuur; bovendien is er een schreeuwende behoefte aan woningen in Leiden.

Het huidige college van B&W is dan ook met een schone lei begonnen. De watergasfabriek gesitueerd op het Energiepark is van de baan. De gemeente is nu een participatietraject gestart om aan de weet te komen wat de wensen zijn van burgers, betrokkenen en belanghebbenden voor het Energiepark. Als discussiethema’s zijn gekozen:

  • Wonen, duurzaamheid en groen
  • Sociale veiligheid, leefbaarheid en gezondheid
  • Cultuur, horeca en economie
  • Bereikbaarheid en parkeren

Deze thema’s zullen volgens de methode ‘World Café’ besproken worden op woensdag 30 januari en dinsdag 26 maart. Tijd en plaats worden nog bekend gemaakt. De bedoeling is om 26 maart tot conclusies te komen, die gebruikt gaan worden om de uitgangspunten voor de gebiedsontwikkeling van het Energiepark e.o. te formuleren. Over deze uitgangspunten neemt de Raad in juni een besluit.

Bouwers en andere marktpartijen zullen aan deze uitgangspunten gebonden zijn. 
Wij als naaste buren hebben zeker een belang. Van je buren kun je veel plezier hebben, maar ook veel last. Dus laten we deze kans grijpen om onze wensen en ideeën te uiten nu het nog kan.

Meld je hier aan! Heb je vragen of wil je meer weten, op donderdagen zit ik in Unit 6. Bellen of mailen kan natuurlijk ook. 
Aletta van ’t Hoog, Unit 6, Lid Nieuw Leids Bolwerk 
M: 06-21980017 
mailto:info@vianovawerk.nl

Wie worden onze buren op het Energiepark  ?

Aanmelden nieuwsbrief

Wil u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan: